آموزش ۲ روش نصب Jupyter Notebook (ژوپیتر نوت‌بوک)

ساخت وبلاگ
<a href='/last-search/?q=آموزش'>آموزش</a> <a href='/last-search/?q=نصب'>نصب</a> jupyter یا <a href='/last-search/?q=ژوپیتر'>ژوپیتر</a> در پایتون

در این آموزش ۲ روش اصلی نصب ژوپیتر یا jupyter notebook را بررسی می‌کنیم. از این ابزار می‌توان در ویندوز، لینوکس یا مک استفاده کرد. در راهکار اول صرفاً jupyter را نصب و اجرا می‌کنیم اما در روش دوم از یک ابزار جانبی مخصوص کارهای علم داده با پایتون است کمک می‌گیریم.

اگر به‌تازگی با ژوپیتر نوت‌بوک آشنا شدید، خیلی خلاصه می‌توان آن را یک ابزار برای ایجاد و اشتراک‌گذاری document دانست. منظور از document اسنادی حاوی کد، متن و حتی تصاویر است. این ابزار از بیش از 40 زبان برنامه‌نویسی پشتیبانی می‌کند.

از ژوپیتر معمولاً برای برنامه‌نویسی تعاملی (مخصوصاً به زبان پایتون) و انجام پروژه‌های علم داده استفاده می‌شود.

فهرست محتوای آموزش

۲ روش نصب ژوپیتر

ژوپیتر با زبان برنامه‌نویسی پایتون نوشته شده است. بنابراین اگر می‌خواهید از آن برای سایر زبان‌ها استفاده کنید، حتماً باید پایتون را روی سیستم خود نصب کنید. (آموزش: نصب پایتون)

فرقی ندارد نسخه 2.7 داشته باشید یا نسخه 3.3 و بالاتر؛ اما اگر الزام خاصی ندارید، پیشنهاد می‌کنم از آخرین نسخه‌های پایتون استفاده کنید.

معمولاً نصب Jupyter Notebook را با ۲ روش کلی انجام می‌دهیم:

  1. استفاده از pip
  2. استفاده از Anaconda

اگر فردی هستید که در کار با پایتون حرفه‌ای‌تر است یا می‌خواهید فقط jupyter را نصب کنید و سایر پکیج‌ها را متناسب با نیازتان نصب کنید، روش pip برایتان عالی است. فقط کافی است دستور نصب jupyter notebook روی ویندوز یا لینوکس را اجرا کرده تا فرآیندش آغاز شود.

آناکوندا ابزاری برای مدیریت بسته‌های رایج در علم داده است. همراه با نصب این ابزار، jupyter notebook نیز نصب خواهد شد. بنابراین اگر از anaconda استفاده می‌کنید یا آن را نصب کرده‌اید، تقریباً فقط باید آن را اجرا کنید! در بخش آخر آموزش مروری بر اجرای ژوپیتر در آناکوندا خواهم داشت. می‌توانید مستقیم به این بخش مراجعه کنید.

محیط اولیه‌ی ژوپیتر نوت‌بوک
محیط اولیه پس از نصب jupyter نوت‌بوک

نصب jupyter notebook روی ویندوز

حرفه‌ای‌ترها معمولاً از روش pip استفاده می‌کنند! چون اینطوری می‌توانند فقط پکیج‌های موردنظرشان را نصب کرده و از نصب پکیج‌های اضافی خودداری کنند. اگر نمی‌دانید package چیست، جلسه پکیج در پایتون از دوره رایگان یادگیری پایتون را ببینید.

برخی پیشنهاد می‌کنند پیش از اقدام برای نصب، نسخه pip خود را آپدیت کنید. البته اگر آن را اخیراً نصب کرده باشید، مشکل خاصی ندارد و فقط ممکن است در انتها، یک پیام نارنجی رنگ برای یادآوری آپدیت نمایش دهد؛ همین!

با این حال اگر خواستید می‌توانید قبل از اجرای دستور نصب ژوپیتر نوت بوک، pip را آپدیت کنید: (اجباری در این کار نیست)

pip install --upgrade pip

برای نصب jupyter notebook دستور زیر را در محیط cmd یا powershell اجرا کنید:

pip install notebook

پس از اجرای این دستور، سیستم شروع به دانلود کدهای مورد نیاز کرده و با چیزی مشابه تصویر زیر روبه‌رو خواهید شد:

نصب ژوپیتر روی ویندوز
نصب notebook پایتون روی ویندوز

اگر با pip آشنا نیستید و می‌خواهید پایتون‌کار خوبی باشید، پیشنهاد می‌کنم آموزش pip در پایتون را ببینید تا کار با ابزار مدیریت پکیج‌ها را یاد بگیرید.

اگر مشکلی در اجرای دستور بالا داشتید (خطا گرفتید) دستور زیر که جایگزینی برای بالایی است را امتحان کنید:

python -m pip install notebook

پس از پایان نصب، لیستی از پکیج‌های نصب‌شده (که تعدادشان هم کم نیست) نمایش داده شده و cmd یا پاورشل منتظر دستور بعدی می‌ماند. یعنی محتوایی شبیه به تصویر زیر داریم:

اجرای ژوپیتر نوت بوک

برای اجرا، کافی است دستور زیر را در cmd یا powershell ویندوز وارد کنید:

jupyter notebook

اگر کاربر لینوکس یا مک هستید، دقیقاً همین دستور را در محیط ترمینال اجرا کنید هیچ تفاوتی ندارد.

نصب ژوپیتر روی لینوکس

اگر می‌خواهید نصب jupyter notebook را صرفاً برای پروژه‌های شخصی و روی سیستم خودتان انجام دهید، فقط کافی است notebook را با دستور pip نصب کنید. بنابراین دستور زیر را در ترمینال اجرا می‌کنم:

pip install notebook

اگر مشکلی در تشخیص pip در محیط کامند داشتید، می‌توانید از دستور جایگزین زیر استفاده کنید:

python3 -m pip install notebook

در این دستور از python3 که به‌طور پیشفرض بعد از نصب پایتون 3 روی اوبونتو در اختیارمان قرار می‌گیرد استفاده می‌کنم. اگر از نسخه‌های دیگر یا aliasing استفاده می‌کنید، فراخوانی پایتون را متناسب با سیستمتان تغییر دهید.

نصب jupyter روی لینوکس و مک
گام‌های نصب ژوپیتر (jupyter) با pip در ترمینال

حالا برای اجرای محیط این ابزار کافی است دستور زیر را در ترمینال اجرا کنیم:

jupyter notebook

در برخی آموزش‌ها، ابزار juyter یا jupyter-lab را روی یک سیستم لینوکسی نصب می‌کنند. در این آموزش‌ها مراحلی برای ایجاد یوزر جدید در سیستم عامل داشته و ژوپیتر را برای دسترسی سایر کاربران (حتی در شبکه) نیز راه‌اندازی می‌کند.

به همین خاطر در ابتدا گفتم اگر می‌خواهید از این محیط فقط برای خودتان استفاده کنید، کافی است آن را ژوپیتر را با pip نصب کرده و از آن لذت ببرید. سون لرن • آموزش...

ما را در سایت سون لرن • آموزش دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار 7learn بازدید : 363 تاريخ : سه شنبه 19 مهر 1401 ساعت: 11:59

خبرنامه